EURO U21: Squadra Azzurra are viitor

Please follow & like us :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://revistadefotbal.ro/2019/06/17/euro-u21-squadra-azzurra-are-viitor">
Twitter

Odată cu startul EURO U21, competiție la care este prezentă și naționala de tineret a României, am decis pe cât îmi permite timpul să scriu despre cele întâmplate la acest turneu. Ieri s-au disputat partidele din grupa A, iar rezultatele înregistrate au fost Polonia-Belgia 3-2 și Italia-Spania 3-1. Despre prima partidă nu aș avea prea multe de spus deoarece nu am văzut decât prima parte, una în care că l-am remarcat pe decarul belgienilor Siebe Schrijvers de la FC Brugges și Isaac Mbenza jucător care aparține de Huddersfield. Rezultatul final poate fi considerat totuși o surpriză, în condițiile în care belgienii erau considerați favoriți și mai ales după ce au deschis scorul prin Leya Iseka de la Toulouse.

Afiș mult mai atractiv la Italia-Spania, acolo unde au intrat pe gazon nume deja consacrate precum Chiesa, Pellegrini, Zaniolo, Kean, Ceballos, Soler sau Mayoral. Încă de când am văzut lotul care va fi prezent la acest turneu am spus că Italia este principala favorită la câștigarea turneului, având în lot jucători cu zeci de prezențe în Serie A, dar și în UEFA Champions League. Mărturisesc că evoluția din primele 25 de minute m-au surprins negativ, Italia fiind dominată clar de Furia Roja. Ceballos a marcat printr-o execuție superbă și a mai avut câteva șarje periculoase pe partea stângă, acolo unde a intrat foarte bine în combinații cu Soler. Italia a renunțat însă la stilul ei defensiv și nemaiavând nimic de pierdut a ieșit la joc. Pe undeva normal, dacă ne uităm la numele jucătorilor din ofensivă. Cu Barella, Pellegrini, Zaniolo, Kean sau Chiesa în formație, nu ai voie să te aperi, trebuie să joci. Așa că Italia a urcat liniile și Chiesa a adus egalarea după o acțiune superbă pe partea stângă, arătându-ne de ce Juventus ține neapărat să-l transfere.

Din acel moment pe teren nu a mai existat decât o singură echipă și același Chiesa a mai lovit odată în minutul 64. Lovitura de grație a fost dată de Pellegrini în minutul 82 din penalty. Tinerii Squadrei Azzurra au demonstrat aseară că sunt principalii favoriți la câștigarea turneului. Punctul slab ar putea fiu defensiva, una care în momentele de presiune ale adversarului s-a clătinat serios. Din acest motiv cred că elevii lui Di Biagio trebuie să etaleze un joc bazat pe ofensivă, acolo unde sunt prezenți jucători de reală calitate. O bulină neagră în dreptul lui Moise Kean, jucător de la care se aștepta mult mai mult, dar care a oferit puțin. Parcă mult mai determinat și mai util atacantul lui Milan, Patrick Cutrone, cel care l-a înlocuit pe Kean.

Naționala mare a Italiei, care sinceri să fim a dezamăgit în ultimii ani, pare în acest moment să aibă viitor. Câțiva jucători de la U21 au debutat deja în naționala mare și din ce se poate vedea la acești tineri, un nucleu important se pregătește să facă pasul spre lotul lui Mancini. În maxim 2-3 ani, o mare parte din aceștia pot forma nucleul de bază al naționalei mari, iar Barella, Chiesa, Pellegrini, Zaniolo sau Cutrone pot deveni titulari de drept în campania de calificare la mondialul din 2022 care se va disputa în Qatar.

Sursă foto: uefa.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*