Serie A, etapa a 2-a. Thriller la Torino, spectacol pe Olimpico

Please follow & like us :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://revistadefotbal.ro/2019/09/02/serie-a-etapa-a-2-a-thriller-la-torino-spectacol-pe-olimpico">
Twitter

Serie A nu se dezminte. S-au marcat 32 de goluri în etapa a 2-a, 7 dintre ele la partida dintre marile rivale ale ultimilor sezoane, Juventus și Napoli. De menționat că Napoli are după două etape un golaveraj incredibil pentru o echipă de frunte a fotbalului italian, 7-7. Inter, Juventus și Torino conduc plutonul cu 6 puncte după victoriile din această etapă, Sampdoria și Cagliari dezamăgesc din nou, iar Lazio și Roma au luat la țintă bările porților de pe Olimpico. Să trecem în revistă rezultatele după care vom nota plusurile și minusurile etapei:

Bologna – Spal 1-0

AC Milan – Brescia 1-0

Juventus – Napoli 4-3

Lazio – AS Roma 1-1

Atalanta – Torino 2-3

Cagliari – Inter M 1-2

Genoa – Fiorentina 2-1

Lecce – Sampdoria 0-1

Udinese – Parma 1-3

Sassuolo – Sampdoria 4-1

Plusuri:

+Torino. Scăpați de grijile sezonului european, băieții lui Mazzari au obținut 3 puncte imense pe terenul Atalantei, formație care reprezintă Italia în grupele UCL. Cu 6 puncte după două etape, Torino ne arată că poate fi una din surprizele acestui sezon.

+Verona. Văzută de mulți drept prima candidată la retrogradare, Verona a câștigat primul derby al echipelor nou promovate. Victima a fost Lecce, formație încă aflată sub șocul suferit etapa trecută pe Giuseppe Meaza.

+Parma și Gervinho. Parma și-a revenit repede după eșecul suferit în prima rundă și a obținut un succes important la Udine. Gervinho a demonstrat din nou că este cel mai important om al lui D’Aversa. 

+Berardi. Jucătorul lui Sassuolo a ținut neapărat să ne aducă aminte că este un jucător de valoare. A făcut-o printr-un hattrick împotriva Sampdoriei, contribuind din plin la succesul echipei sale.

+Lozano. După debuturi cu gol pentru Pachuca și PSV, Lozano a ținut să păstreze tradiția în continuare. A marcat și la debutul în tricoul lui Napoli reușind să-și readucă echipa în joc, formația de sub Vezuviu reușind în cele din urmă golul egalizator.

+Derby della Capitale. Pe Olimpico Lazio și Roma au oferit o partidă extrem de spectaculoasă. Cu toate că s-au marcat doar două goluri, cele două formații au trimis mingea în bară de 6 ori și au ratat nenumărate ocazii de a marca.

+Juventus-Napoli. Spectacol total pe Juventus Stadium. După ce au fost conduși cu 3-0, napoletanii au revenit pe tabelă egalând și forțând la un moment dat chiar victoria. Dramatismul a atins cote maxime în minutul 92, atunci când Coulibaly și-a trimis mingea în propria poartă. Este a doua partidă în primele două etape din Serie A care se termină cu 7 goluri marcate.

Minusuri:

-Sampdoria. Gruparea din Genova a primit 4 goluri în deplasarea de la Sassuolo și surprinde prin prestațiile modeste din acest start de campionat. Sampdoria are după două etape un singur gol marcat și 7 primite.

-Cagliari. Formația din Sardinia a suferit un nou eșec pe teren propriu și are deja un apăsător -6 la adevăr. 

-Udinese. Friulianii s-au văzut cu 6 puncte în clasament mult prea devreme, odată cu golul marcat de Lasagna în minutul 17. Din păcate pentru ei, Gervinho i-a trezit la realitate, iar într-un final Parma a câștigat absolut meritat cu 3-1.

-Apărarea lui Juventus. Cu 15-20 de ani în urmă nu cred că un tehnician italian își putea închipui că Juventus poate fi egalata după ce conduce cu 3-0. Pentru un Lippi, Capello sau Trapattoni era de neconceput așa ceva. Sâmbătă seara Juve ne-a făcut dovada că nici cea mai bună defensivă din Serie A nu se mai ridică la organizarea de altă dată. De Ligt a greșit grav la două goluri, dar olandezul nu e singurul vinovat de haosul din apărare. Cu Chiellini absent și cu doi jucători noi în sistemul defensiv, Juventus a arătat carențe pe care Sarri trebuie să le elimine cât mai repede.

-Eusebio Di Francesco. Adus cu mari speranțe pe Luigi Ferraris, Di Francesco a dezamăgit crunt în primele două etape. După eșecul cu Lazio nu a reușit să-și capaciteze elevii și a suferit un nou eșec rușinos, 1-4 la Sassuolo. Un start dezastruos al fostului capitolin, mai ales dacă ținem cont de faptul că Doria a făcut un sezon 2018/2019 cel puțin decent, iar angrenajul echipei era în mare pus la punct.

-Coulibaly. Meci dezastruos pentru fundașul napoletan. Cum nu era de ajuns evoluția modestă din timpul jocului, Coulibaly a pus bomboana pe colivă cu un autogol în minutul 92, zădărnicind toate eforturile coechipierilor săi de a restabili egalitatea.

Surse foto: Sportmediaset.it, Sportnews.eu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*