Când titlul în Serie A s-a decis în urma unui meci de baraj

Please follow & like us :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://revistadefotbal.ro/2020/01/19/cand-titlul-in-serie-a-s-a-decis-in-urma-unui-meci-de-baraj">
Twitter

În istoria campionatului italian, o singură dată a fost nevoie de un meci de baraj pentru stabilirea echipei campioane. Se întâmpla în sezonul 1963/1964, atunci când Inter Milano și Bologna se luptau pentru supremație. Cele două formații au încheiat sezonul la egalitate de punte 54, caz în care era nevoie de un meci de baraj pentru stabilirea campioanei.

Partida urma să se dispute pe teren neutru, la Roma. Bologna era antrenată de Fulvio Bernardini, iar Inter de legendarul Helenio Herrera. Situația celor două echipe era în acel moment total opusă. Inter era pe cai mari după triumful din CCE, 3-1 în finala cu Real Madrid, în timp ce Bologna era în suferință după tragicul deces al președintelui Renato Dall’Ara, care suferise un atac de cord în urmă cu doar 4 zile. Bologna a controlat partida având numeroase ocazii la poarta lui Sarti, dar scorul a rămas neschimbat până în minutul 75. Roș-albaștrii au beneficiat de o lovitură liberă, Bulgarelli a mișcat balonul pentru Romano Fogli, iar șutul acestuia a fost deviat de Facchetti în propria poartă. Toată lumea se aștepta la o reacție din partea nerazzurrilor, însă oboseala și-a spus cuvântul, iar elevii lui Herrera nu au fost în stare să revină pe tabelă. Mai mult, în minutul 82, Fogli trimite o pasă filtrantă pentru danezul Harald Nielsen, nimeni altul decât golgheterul sezonului în Serie A, iar acesta trimite în plasa lui Sarti pentru 2-0.

Astfel a câștigat Bologna cel de al 7-lea Scudetto din istorie și totodată ultimul. De cealaltă parte, chiar dacă a pierdut ”finala campionatului”, Inter era o echipă pe val, lucru demonstrat și în sezonul următor, când Facchetti et Co a reușit dubla CCE-Scudetto. În aceeași zi s-a jucat un meci de baraj și pentru stabilirea celei de a 3-a echipe retrogradate în Serie B. La Milano, Modena a pierdut barajul cu Sampdoria, scor 0-2 li a luat calea ligii secunde.

Caseta tehnică:

7 iunie, 1964, Roma. Spectatori: 64 000

Bologna – Inter M 2-0 (Fogli 75′, Nielsen 82′)

BOLOGNA: Negri, Furlanis, Pavinato, Tumburus, Janich, Fogli, Perani, Bulgarelli, Nielsen, Haller, Capra. Coach: Bernardini

INTER: Sarti, Burgnich, Facchetti, Tagnin, Guarneri, Picchi, Jair, Mazzola, Milani, Suarez, Corso. Coach: Herrera

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*