Când Ronaldo a redus Old Trafford la tăcere

Please follow & like us :)

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://revistadefotbal.ro/2020/03/14/cand-ronaldo-a-redus-old-trafford-la-tacere">
Twitter

În zilele cele mai bune ale lui Manchester United, când la timona echipei se afla Sir Alex Ferguson, atmosfera creată de fani pe Old Trafford combinată cu valoarea echipei, făcea misiunea adversarului una extrem de dificilă indiferent de numele acestuia. Terenul propriu era un avantaj imens pentru elevii scoțianului, iar acest lucru dădea mari speranțe fanilor înainte de returul cu Real Madrid din sferturile UCL, sezonul 2002/2003. Numai că în tabăra adversă se afla poate cel mai bun jucător al momentului, brazilianul Ronaldo. ”Diavolii” pierduseră prima manșă de pe Bernabeu cu 1-3, misiunea era una extrem de dificilă, dar cu suporterii în spate totul era posibil. Real Madrid intrase deja în era galactică și avea câteva nume grele în formație, Zidane, Figo sau Ronaldo fiind cele mai bune exemple. La United evoluau printre alții Veron, Giggs, Ferdinand, Beckham sau Van Nistelrooy, cel care la finalul competiției va câștiga titlul de golgheter cu 12 reușite.

Fără Beckham în primul 11, aflat într-o relație mai tensionată cu Ferguson, United a început bine partida și a ratat două ocazii prin Giggs și Van Nistelrooy. Odată ieșiți de sub presiune, madrilenii au ieșit la atac, iar în minutul 12 Guti trimite o pasă excelentă în adâncime pentru Ronaldo, iar brazilianul îl învinge pe Barthez cu un șut în forță la colțul scurt. Scorul general era în acel moment 4-1 pentru Real Madrid. În finalul primei reprize Van Nistelrooy readuce speranța în tabăra gazdelor, însă era o seară în care destinul a decis că Ronaldo trebuie să strălucească. Așa că imediat după pauză brazilianul a marcat golul de 2-1 îndeplinind o simplă formalitate după o pasă venită de la conaționalul său Roberto Carlos. La doar două minute Helguera și-a trimis balonul în propria poartă, iar fanii de pe Old Trafford sperau din nou. Ronaldo s-a opus și a dat încă odată cu pumnul în masă. În minutul 59 primește o pasă de la Figo, înaintează către poarta adversă, iar când ajunge la 25 de metri de buturile adverse, trimite o torpilă care avea să poposească în plasa porții neferictului Barthez. Neamaivând nimic de pierdut, Ferguson îl trimite în teren pe Beckham, iar starul englez își trece în cont o dublă, partida încheindu-se până la urmă cu un spectaculos 4-3. Degeaba însă, seara aceea fusese a lui Ronaldo. În momentul schimbării, petrecute cu 25 de minute înainte de final, brazilianul fusese aplaudat la scenă deschisă de un Old Trafford în picioare.

A fost o seară magică pentru Ronaldo și pentru toți iubitorii fotbalului. O seară de neuitat, oferită de un jucător parcă renăscut din propria cenușă. După o serie interminabilă de accidentări, Ronaldo a strălucit pe scena mondialului asiatic, conducând selectionata Braziliei spre un nou titlu mondial, iar apoi a făcut un sezon extraordinar în tricoul grupării ”Los Blancos”. Din păcate pentru Ronaldo, Real Madrid a fost eliminată în semifinale de către Juventus, iar cel supranumit ”Il Fenomeno” a rămas unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului care nu a câștigat UEFA Champions League.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*